Online back-up
Natuurlijk wilt u uw digitale bedrijfsgegevens goed bewaren. Belangrijke datagegevens, zoals personeelsdossiers, de boekhouding, betalingsgegevens, het klantenbestand en andere vertrouwelijke documenten wilt u natuurlijk niet kwijtraken. U kunt dit voorkomen door regelmatig een back-up te maken of te laten maken van uw digitale gegevens.

Door een back-up te maken op een usb, gaan uw digitale gegevens niet verloren. Toch heeft het maken van zo’n traditionele back-up een aantal nadelen. Zo dient u het opslagmedium dan dagelijks te vervangen en buiten het bedrijf te bewaren. Bovendien zijn usb-sticks foutgevoelig. Verder kan het gebeuren dat het mislukt om een back-up op tape te maken.

Eigenlijk is het maken van een back-up op een usb of disc nogal achterhaald. Er zijn veel betere manieren om een back-up te maken. Deze systemen bieden veel meer zekerheid en veiligheid en bieden ook nog eens de garantie dat datagegevens echt niet verloren gaan. Zo kunt u er ook voor kiezen om een online back-up te laten maken.

Ontdek de voordelen van een online back-up
Door een online back-up te maken, loopt u geen enkel risico om uw digitale bedrijfsgegevens te verliezen. U kunt zelf automatisch instellen wanneer er een online back-up wordt gemaakt. Dit stelt u slechts een keer in en vanaf dat moment wordt er altijd op hetzelfde tijdstip automatisch een online back-up gemaakt. U heeft er dus geen omkijken meer naar.

Uw gegevens worden versleuteld
Uw digitale bedrijfsgegevens worden altijd eerst versleuteld voordat ze, door middel van een beveiligde verbinding, via het internet naar een veilige locatie worden verstuurd. Nadat de back-up is gemaakt, staan uw digitale bedrijfsgegevens veilig op twee fysieke locaties opgeslagen. Deze twee locaties zijn van gescheiden. Iedere locatie is weer van voldoende zekerheden voorzien, zoals een optimale beveiliging en stroomvoorziening.

Simpel en veilig
Met online back-up biedt Compuzone een simpel en veilig systeem om voortaan online back-ups te maken, zonder dat u hier verder nog omkijken naar heeft. De gegevens van de servers en werkstations worden elke dag automatisch versleuteld, gecomprimeerd en via een volledig beveiligde verbinding naar ons datacenter verstuurd.

In eigen beheer
Als echt IT-specialist voert Compuzone online back-ups in eigen beheer uit. Hiermee bieden wij u een veilige en kwalitatief hoogstaande service aan. Met deze service staan wij garant voor absolute veiligheid en kwaliteit van uw gegevens op onze servers.

Niemand kan bij uw gegevens
Voordat uw digitale bestanden naar ons datacenter worden verzonden, worden deze gegevens eerst versleuteld en gecomprimeerd. Aangezien deze bestanden enkel geopend kunnen worden met uw persoonlijke gebruikersnaam en uw wachtwoord, bent u de enige persoon die uw bestanden kan openen. Niemand anders kan dit dus doen.

Volledig beveiligde datacentra
Uw online back-up date worden opgeslagen in datacentra die 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd zijn. Deze zijn beveiligd met innovatieve en geavanceerde beveiligingssystemen. Verder houden bewakingsmedewerkers ook nog eens een oogje in het zeil.

Verder liggen alle datacentra meer dan honderd kilometer van elkaar af. Elk datacentra beschikt over twee stroomaansluitingen en back-up stroomgenerators. Daarnaast bevat elk center een speciaal klimaatbeheersingssysteem dat ervoor zorgt dat alle aanwezige apparatuur optimaal blijft functioneren.