Virtualisatie
Wilt u uw bedrijfskosten omlaag brengen? Dan biedt virtualisatie u deze mogelijkheid. Hiermee is het mogelijk om geld te besparen op uw hardware-investeringen en uw hardware efficiënter te benutten.

Verlaag uw bedrijfskosten
Door middel van virtualisatie laat u meerdere besturingssystemen en applicaties werken op één of meerdere fysieke servers. Het geeft u de mogelijkheid om uw

ICT-infrastructuur te vereenvoudigen en uw bedrijfskosten flink te verlagen. Dit komt, omdat u minder in hardware hoeft te investeren en u minder stroomverbruik heeft dankzij de serverconsolidatie.

Vereenvoudig uw ICT-infrastructuur
Virtualisatie geeft u de mogelijkheid om applicaties een hogere beschikbaarheid te geven en applicaties sneller te laten implementeren. Hierdoor wordt uw ICT-infrastructuur vereenvoudigd.

Voor virtualisatie kunt u uitstekend terecht bij Compuzone. Als dé ICT-specialist zijn wij gespecialiseerd in virtualisatie van storage, servers, netwerken en werkplekken op basis van HyperV, VMware en KVM.

Als u geen gebruikmaakt van virtualisatie dan heeft u voor iedere applicatie een toegewijde (fysieke) server nodig. Deze wordt tijdens de piekuren slechts voor een miniem deel gebruikt. Dit gemiddelde ligt rond de 15 procent. De overige uren doet de server eigenlijk helemaal niets. Uw organisatie heeft een toegewijde server nodig voor iedere applicatie. Als u organisatie over vier applicaties beschikt, heeft deze vier servers nodig. Deze servers gebruiken gemiddeld 15 procent van de capaciteit.

Dankzij virtualisatie kunt u vier fysieke servers terugbrengen naar vier virtuele servers op slechts één fysieke server. Aangezien u dan genoeg heeft aan slechts één fysieke server, hoeft u niet meer te investeren in meerdere servers voor uw applicaties.

Netwerkvirtualisatie
Door middel van netwerkvirtualisatie virtualiseert u een fysiek netwerk. Dit netwerk beschikt dan over dezelfde kenmerken en mogelijkheden als een fysiek netwerk, maar biedt daarnaast nog een aantal operationele voordelen.

Desktopvirtualisatie
In de meeste organisaties speelt desktopvirtualisatie steeds meer. Dit komt vooral, omdat het een zeer eenvoudige en flexibele oplossing is. Wanneer u de desktops in uw organisatie laat virtualiseren, krijgt iedere medewerker van uw organisatie een persoonlijke virtuele desktop. Deze kan vanaf ieder apparaat benaderd worden, zoals een thuiscomputer, een thin-client, een laptop, tablet of smartphone. Wij kunnen desktopvirtualisatie on-premise of in een private cloud leveren als een online werkplek leveren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over virtualisatie? Dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die virtualisatie u kan bieden.