Waarschuwing Chrome in Vista en XP

Nadat Microsoft aangaf dat internet explorer 8,9 en 10 zijn afgeschreven geeft ook Google aan te stoppen met het updaten van internetbrowser Chrome in Windows XP en Vista. Mensen die alsnog een windows xp of vista versie gebruikt krijgen een waarschuwing te zien bij chrome.

Windows XP en Windows Vista zijn oudere Windows-systemen. XP wordt al een tijd niet meer ondersteund door maker Microsoft. Voor Vista eindigt de ondersteuning in 2017. Dat betekent dat er daarna ook voor Vista geen updates meer uitkomen en dat veiligheidsproblemen niet worden opgelost. Het is niet aan te raden om een Windows-versie te gebruiken die niet meer door Microsoft ondersteund wordt.

Update
Google wil nu al zowel XP als Vista niet meer ondersteunen. Vanaf april krijgen mensen die Googles browser Chome gebruiken op een XP- of Vista-computer geen nieuwe updates van Chrome meer.

Melding
Gebruikt u Windows XP of Windows Vista, dan verschijnt elke keer dat u Chrome start boven in beeld een gele balk. Daarin staat: ‘Deze computer ontvangt binnenkort geen Google Chrome-updates meer, omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund’. Erbij staat een link om meer informatie te krijgen.

Verder met Vista
SeniorWeb raadt internetten op een computer met Windows XP af. Het systeem is zo oud dat het in deze tijd van online criminaliteit niet veilig is om met een XP-systeem te internetten en te e-mailen. Met Windows Vista kunt u nog prima een jaar vooruit, maar het is dan wel aan te raden om in plaats van Chrome een ander internetprogramma te gebruiken, bijvoorbeeld Internet Explorer 9 of Firefox.

Bron: Seniorweb.nl